torsdag 9 augusti 2012

Besöket på Svaneholms slott


Det var tre glada och morgonpigga barn som väntade på 06:05 bussen, det var inte de bästa bussförbindelserna till slottet som barnen absolut ville besöka!


Efter 2 tågbyten var vi framme i skurup, busslinjen som kördes av taxi och gick ut till slottet fick vi vänta ett på ett tag så vi hittade ett cafe och tog en fika medan vi väntade.


En liten promenad runt sjön där slottet låg blev det också.


Tydligen var det lite problem med deras hemsida där det stod att slottet öppnade 10:00, de öppnade nämligen inte förrän 11:00, men efter en fika i parken blev vi ändå insläppta av den mycket trevliga och hjälpsamma personalen!


I slottet fanns också en utställning med t.ex. gamla skolmöbler, Benjamin och Gabriel provsatt!


Efter en lång resa, lång dag på slottet med spökjakt av diverse andar som vita damen, munken och mannen med slängkappa som tydligen träffas på relativt ofta på slottet tog vi middag, friterad kyckling till mig och mannnen...


och pannkakor till barnen.


Det barnen i första hand ville besöka var den omtalade spökkällaren, det var knappt att Benjamin vågade sig ner, Gabriel vägrade att gå nerför trappan till källardörren, Cassandra vågade sig ner men hörde ett läskigt ljud när hon stod utanför dörren och blev så rädd att hon sprang stortjutande och gråtandes ända upp till receptionen. Den stackars museeumguiden/receptionisten fick så dåligt samvete då Cassandra blev så rädd och gav henne en jättefin poster som plåster på såren :)
Kan varmt rekommendera ett besök på slottet, mycket att titta på, trevlig personal och mycket god mat!
Trots att vi beställt taxi (bussresa) var taxin 2 ½ timme sen, detta tog udden av det glada humöret, men vi stannade ändå till i Lund....


För ett besök i domkykan, otroligt fin är den!!


Det var en trött familj som begav sig hemåt den dagen!


Och vad vore ett besök på slottet utan slottskarameller?!
Published with Blogger-droid v2.0.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar